Home
Nieuws
Over Schadenberg
Landvast
Infra
Dakwerken
Combi Groen
Vacatures
Contact
Downloads
 
 

De geschiedenis van Combi Groen is een jaar of 11 geleden begonnen in Heiloo. Een bedrijf dat zich bezig houdt met complexe terreinsituaties, zoals daktuinen, parkeerdaken, gevelbegroeningen, etc.

Het bijzondere aan het werk van Combi Groen, maar ook het meest uitdagende, is het feit dat architecten, tuinarchitecten en projectontwikkelaars Combi Groen benaderen om ze met adviezen te ondersteunen bij de ontwikkeling en uitwerking van daktuinen.

Reeds vanaf de allereerste ideevorming tot aan de uitvoeringsfase wordt Combi Groen gezien als sparringpartner om uiteindelijk te komen tot een technisch verantwoorde uitvoering. Het leuke hierbij is dat er vanuit al de honderden bureaus van tijd tot tijd dezelfde problemen worden voorgelegd, die echter iedere keer weer in het spel over en weer op een iets andere wijze worden opgelost. Dat houdt de spanning er in.

De markt van onze specialiteit, daktuinen en gevelbegroeningen, groeit en ontwikkelt zich onstuimig.

Waren eenvoudige Sedumdaken binnen onze projecten al uitgegroeid tot intensieve daktuinen en parkeerdaken, inmiddels wordt Combi Groen meer en meer betrokken bij complete dakparken en daklandschappen van vele hectaren.

 

Combi Groen is de afgelopen tijd dan ook best verwend met mooie projecten die inmiddels zijn of worden afgerond, zoals:

  • Realisatie van de grote waterdaktuin op het project Crystal Court te Amsterdam-Buitenveldert. Een uniek project waar je zeker eens even langs moet rijden als je er in de buurt bent. Fantastische architectuur waarbij de 100 % met hout beklede appartementen als dozen in en uit de gevels schuiven, en dàt boven een doorlopende waterdaktuin, waar je vanuit de ondergrondse parkeergarage door het water omhoog komt en via een glazen overkapping op 12.00 m hoogte over natuurstenen paden droog naar ieder appartement kunt komen. Je moet overigens wel minstens voetballer in het 1e van Ajax (of AZ) zijn om hier te kunnen kopen.
  • Daktuin de Regentesse te Huizen, een mooie daktuin bij een fantastisch gebouw ontworpen door de architecten Cie.
  • Losse laagvertakte Acacia bomen op steile grasruggen die zich door een halfverharding slingeren net als de klinkerpaadjes, waaraan een plein, een jeu de boules baan, een pergola en bankjes zijn gelegen.
  • Daktuin Vermeertoren te Delft, waar aan de voet van een hoge woontoren een lommerrijke boombeplanting in opgetilde betonnen boombakken is ontworpen en een mooie ondergrond van gebakken klinkers.
  • Daktuin Laaperspark te Hilversum, waar het in een parkachtige zone eigenlijk niet meer is te herkennen dat de verschillende appartementencomplexen ondergronds met elkaar verbonden zijn door een parkeergarage.
  • Daktuinen in de bouwblokken van het Olympisch Kwartier te Amsterdam. Hier bevindt zich naast het Olympisch Stadion een fantastisch appartementencomplex van Architectenburo Rudy Uitenhaak, waarvan de binnentuinen door ons als daktuin zijn uitgevoerd volgens ontwerp van Van Empelen en Partners.
 
 
Bezoekadres
Zuidkoggeweg 19
1607 MV Hem
Postadres
Postbus 50
1606 ZH Venhuizen
Telefoon
0228-545034
Fax
0228-545039
E-mail
 
 
home   nieuws   over schadenberg   infra   dakwerken   combi groen   pers   vacatures   contact   downloads